A pedagógiai munka a tanítási gyakorlat feladatai mellett számtalan olyan kihívást tartogat, ami a gyermekek és tinédzserek érzelmi nevelésével kapcsolatos. Mindennapi figyelmet igényel a tanulók gátlásos, szorongó viselkedése, rendbontó magatartása, vagy éppen a tanórákon tanúsított figyelem- és motivációhiánya. Komolyabb pedagógiai nehézséget okozhat a droghasználat, alkoholfogyasztás, evészavarok, kicsapongó szexuális viselkedés, kortársbántalmazás vagy a korai iskolaelhagyás.

Képzésünk az érzelmi és/vagy viselkedésbeli nehézségekkel küzdő gyermekek támogatásához, illetve ezen nehézségek megelőzéséhez kínál módszereket. Hiszünk benne, hogy a gyerekek és tinédzserek érzelmi intelligenciájának fejlesztése védőfaktort jelent és beavatkozási lehetőségeket biztosít különböző problémás iskolai viselkedések kezelésénél.

A képzés már több európai uniós országban kipróbált Érzelmek didaktikája módszertan magyar adaptációjára épül. Célja, hogy az empátia, érzelem –és indulatszabályozás, érzelemkifejezés és érzelemleolvasás készségeit fejlesztő gyakorlatok rendszerezett módon kerülhessenek be az általános és középiskolai oktatás mindennapjaiba.

Résztvevőként megismerkedhet az érzelmi intelligencia fejlesztés pszichológiai, pedagógiai hátterével és olyan tanórai keretek között is alkalmazható játékokat és módszereket sajátíthat el, amelyek a különböző korosztályokkal használhatóak. Saját élményeken keresztül tanulhat meg interaktív nagy- és kiscsoportos játékokat, páros feladatokat, miközben pedagógiai készségeit is fejlesztheti, és az elsajátított gyakorlatokból saját tanulócsoportjára szabva tervezhet érzelmi intelligencia fejlesztést célzó folyamatokat.

A képzés neve: Az érzelmi intelligencia fejlesztése élményközpontú pedagógiai módszerekkel az általános és középiskolában

Típusa: 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés

Időpont: 2018. augusztus 27-28-29. 9:00-18:00

Helyszín: ELTE Illyés Sándor Szakkollégium, Budapest, 1117. Nándorfejérvári út 13., 104-es terem

EARLY BIRD ár (június 30-ig): 35000.- forint

További kedvezmény: ha ketten (vagy többen) jönnek egy intézményből mindenkinek 10% kedvezményt biztosítunk!

Regisztrációhoz kattintson ide.