Játssz tovább! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció - NTP-FTH-16-0016

Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

2017. május 28-ával végül lezárult a Játssz tovább! - NTP-FTP-116-0016 projektünk.

A projekt során a játék kapcsán készítettük el a társadalmi felelősségvállalási koncepciót.

 

Reméljük sokaknak ad majd útmutatást és segítséget a későbbiek során.

letöltés: Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

Online olvasási felület a következő linken található: Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

 

Fiatal, gyerekekkel és fiatalokkal dolgozó segítők, trénerek támogatását és ezáltal társadalmi felelősségvállalásuk növelését céloztuk projektünkkel, ami most futó támogatott projektünk folytatása. A projektben témalaborokkal, esetmegbeszéléssel, saját projektek támogatásával, nemzetközi képzésekbe történő bevonással, mentorálással és a közösség megélésének lehetőségével kívántuk a résztvevők fejlődését biztosítani, beszámolókötetben és élménynapon pedig kifelé is megmutathatták eredményeiket.

A projektünk egy nyári, bentlakásos négynapos találkozóval kezdődött, amelyet még az előző projektünkön (Játsszunk helyesen, NTP-FTH-15-0089) terveztünk meg. Ezt követték az 1-3 témalaborok szeptember-december folyamán, majd a 2. bentlakásos blokk, 4. témalabor, 3. bentlakásos blokk, és az 5. témalabor, majd az élménynap, és azt követően a záró témalabor. Összesen 6 félnapos témalabort, és 8 bentlakásos nap tréninget tartottunk, ezeken belül is 7 esetmegbeszélő csoportot.

A folyamatot informális módon (önkéntes alapon) kísérte a mentorálás, amely során a résztvevő fiatalokat segítettük felkészülni a saját workshopjaikra. A mentorált fiatalok kb 60 alkalommal tartottak workshopokat kb 800 embernek, a néhány órástól a többnaposig.

A fiatalokat aktívan bevontuk a Rogers Alapítvány ifjúság- és oktatássegítő munkájába: többek között tartottak workshopokat a más projektek mentén szervezett 2016 szeptemberi és 2017 februári élménynapjainkon, illetve egyéb rendezvényeinken is.

A hálózatépítés, személyes fejlesztés részeként a résztvevő fiatalok közül 11-en jártak összesen 9 országban, 16 eseményen, ahol mindenféle különböző módszertant tanultak meg, és új szervezetekkel, emberekkel találkozhattak.

Közös műhelymunka mentén társadalmi felelősségvállalási koncepció készült, illetve az utazási és workshop beszámolókból pedig egy e-book.

Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció - NTP-FTH-16-0016

Játszottunk tovább - Fejezetek a játék-alapú fejlesztői munka témaköréből - NTP-FTH-16-0016

Egy további eredmény, hogy kialakult a Rogers Alapítvány körül egy fantasztikus kortárs-segítő csapat, akikkel egy széles szakmai közönséget érhetünk el. A résztvevők mindegyike azt jelezte vissza, hogy egy sűrű, tartalmas év volt, amelyben sokat tanultak magukról, és sokat tehettek másokért is. Többen szorosabban integrálódtak a Rogers Alapítvány közhasznú munkájába is önkéntesként, vagy segítette első éveiket munkahelyeiken (iskolákban, civil szervezetekben).

 

Beszámoló

  • Játssz tovább! - NTP-FTH-16-0016 projektbeszámoló +

    Fiatal, gyerekekkel és fiatalokkal dolgozó segítők, trénerek támogatását és ezáltal társadalmi felelősségvállalásuk növelését céloztuk projektünkkel, ami most futó támogatott projektünk folytatása. A projektben témalaborokkal, esetmegbeszéléssel, saját projektek támogatásával, nemzetközi képzésekbe történő bevonással, mentorálással és a közösség megélésének lehetőségével kívántuk a résztvevők fejlődését biztosítani, beszámolókötetben és élménynapon pedig kifelé is megmutathatták Read More
  • Játszani is engedd! - Élménynap - NTP-FTH-16-0016 +

    2017. május 28-án rendeztünk egy élménynapot. A nap választása, hogy ez a nap a Játék világnapja, és gyermeknap is egyben. Helyszínként a Baross Gábor Általános Iskolát választottuk. Sajnos a gyermeknap nem volt tökéletes választás, mert 11-en a regisztráltak közül nem tudtak eljönni, azonban még így is 52-en vettek részt a Read More
  • Játszottunk tovább - Fejezetek a játék-alapú fejlesztői munka témaköréből - NTP-FTH-16-0016 +

    2015 nyarán fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy jó lenne kialakítani egy fiatal trénercsoportot a Rogers Alapítvány körül. Mivel rendszeresen vittünk – viszünk segítő szakmában dolgozó fiatalokat és felnőtteket különböző tanulmányutakra, evidensnek tűnt, hogy közülük toborozzunk egy csapatot. 2015-ben ezért beadtunk, és nyertünk egy pályázatot a Nemzeti Tehetség Programnál fiatal Read More
  • 1