Alapítványunk 2017-ben bekapcsolódott az Európai Önkéntes Szolgálat (European Voluntar Service – EVS) - programba, amely 17 és 30 közötti fiatalok számára biztosít lehetőséget arra, hogy az Európai Unió Erasmus + Programjának támogatásával önkéntesként hosszabb időt (2 hét – 12 hónap) külföldön tölthessenek. A fiatalok számára biztosított mind az anyagi támogatás (lakhatás, étkezés, utazás, nyelvtanulás, zsebpénz), mind a folyamatos szakmai és személyes mentorálás.

Az önkéntesek különböző szervezetek életébe kapcsolódhatnak be, segítve azok mindennapi munkáját, miközben egy intenzív tanulási folyamaton keresztül megismerhetnek egy másik országot és kultúrát – és természetesen saját magukat is. A tevékenységre és a megélt élményekre való reflektálás során fejleszthetik a személyiségüket, gyakorlati készségeiket, beleértve az olyan kulcskompetenciákat, mint az idegen nyelven történő kommunikáció vagy épp a szociális és állampolgári kompetencia. Az adott országban élő többi önkéntessel megismerkedve pedig egy pezsgő, nemzetközi csapat részévé válhat, ami nyitottabbá, érdeklődőbbé teheti a különböző kultúrák iránt.

A Rogers Alapítványban az oktatás különböző területeiben mélyedhet el az önkéntes: a Rogers Akadémián egy egyedülálló „iskolai” keret működését ismerheti meg, a nemzetközi projektekbe bekapcsolódva pedig számos alternatív oktatási módszer kidolgozásában, terjesztésében is részt vehet. Emellett pedig kiemelt célunk, hogy a nálunk dolgozó önkéntesek a saját bőrükön tapasztalhassák meg a személyközpontú megközelítést, a rogersi alapelvek (mint az empátia, a feltételhez nem kötött pozitív odafordulás és a hitelesség) fontosságát a mindennapi életben.

Learn Yourself - Hajman Gáborral

• Learn Yourself - Hajtmann Gábor önkéntessel

2017. szeptember 18-án érkezett első EVS-önkéntesünk a Learn Yourself-projekt keretén belül! Hajtman Gábor Szlovákiából, a felvidékről érkezett hozzánk partnerszervezetünk, a

• Az első hónap után