2017 10 06 Nauru Budapest 30Már több mint egy hónapja, hogy a Rogers Személyközpontú akadémián tevékenykedem. Rengeteg sok tapasztalattal lettem gazdagabb ez idő alatt és nagyon kedves ,segítőkész emberek között dolgozom. A feladataim közé tartozik az, hogy a személyközpontú intézményben segítsem a mentorok/ tanárok munkáját, sportolási lehetőségekkel, történelmi kézségfejlesztéssel és különböző játékos gyakorlatokkal. Ugyan még nincsenek pedagógiai tapasztalataim, de úgy érzem nagyon jól kijövök a gyerekekkel. Nagyon játékos, jó felfogásúak, és látni rajtuk, hogy ha kell, tudnak közösségben gondolkodni, amit a kreatív és szociális órák elősegítenek, mivel ezek az órák a kreativitást és a csapatban való együttműködést tanítják meg. Az intézmény eltér a hagyományos oktatási modeltől, ez egyfajta alternatív, demokratikus berendezkedésű intézmény, ahová a gyerekek motiváltan kapcsolódnak be az oktatásba. A különböző korosztályú gyerekek között megtalálhatóak 14 évesek, de akár 18 éves végzősök is, akik már az érettségire készülnek.

Különböző konferenciákba is bekapcsolódom, legutóbb a Nauru demokrácia játék tesztelésének a konferenciáján vettem részt, amit egy lengyel lány fejlesztett ki, és Magyarország volt a második állomás ahol ezt kipróbáltuk. A rendezvény szakmai és érdekes ötleteléssel ért véget.

Ezenkívül a Rogers akadémia irodai munkájában is kiveszem a részem, hiszen nagy célom, hogy megtanuljak pályázatokat írni, mivel fontosnak tartom azt, hogy a civil szervezetek munkája nyereséges legyen, ezért a pályázatok azok amikkel ezeket a szervezeteket életben lehet tartani. Én úgy látom, hogy ez a szervezet nagyon jó szakmai emberekkel van ellátva, ezért is nyertek a legutóbbi időszakban olyan projekteket, amiket a Rogers sikeresen megpályázott.Nagyon jól érzem itt magam, csupán egy-két nap kellett ahhoz, hogy kiigazodjak a budapesti közlekedéssel, így könnyebben bejártam számos nevezetes területet, de természetesen még sok olyan hely vár rám , amit még fel kell fedeznem!

2017 10 06 Nauru Budapest 19

Gabor Hajtman2017. szeptember 18-án érkezett első EVS-önkéntesünk a Learn Yourself-projekt keretén belül! Hajtman Gábor Szlovákiából, a felvidékről érkezett hozzánk partnerszervezetünk, a TANDEM n.o. támogatásával. Gábor politológusként végzett Nyitrán, és most úgy döntött, kipróbálja magát önkéntesként az Alapítványunknál. Szeret emberekkel dolgozni, és fontosnak tartja a közösségépítést – így e témák mentén kapcsolódik most hozzánk leginkább.

A Learn Yourself projekt célja, hogy lehetőséget biztosítson egy fiatal számára 5 hónapot tölteni Magyarországon, megismerve a szerveztünk működését, a személyközpontú alapelveket és különböző non-formális és informális tanulási módszereket. Hisszük, hogy a valódi tanulás tapasztalatszerzés útján valósul meg, amelyre az EVS-program kiváló kereteket nyújt: biztonságos háttérrel a háta mögött a fiatalok belevághatnak egy olyan kalandba, amely jó eséllyel az egész későbbi életükre hatást gyakorolhat.

Üdv a csapatban Gábor, bízunk benne, hogy az együttműködésünk remek élmény és hasznos tapasztalat lesz mindannyiunk számára!