Mysty logo

A Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány nagy örömmel hív meg minden érintett szakembert „Az úgy volt” Élménynapjára!

Az úgy volt, hogy… az emberiség egész létezése során történeteket meséltünk. Meséltünk magunkról, hogy megismerjenek, hogy elfogadjanak, meséltünk másokról, hogy tanuljunk belőle, vagy szórakozzunk, meséltünk azért, hogy tanítsunk. Még ma is a tanítás legnagyobb része valójában történetmesélés. Ezeket a történeteket sokszor mi, pedagógusok meséljük, de még tanulságosabb, ha hagyjuk, hogy a gyerekek meséljenek.

Ezen a műhelymunkán különböző történetmesélési módszereket ismerhetnek meg a résztvevők, amelyek mentén a gyerekeket hagyhatjuk mesélni. Középpontban a digitális történetmesélés áll, a My story – MYSTY, amely módszerrel a gyerekek jobban megismerhetik egymást, önmagukat, és egyben az informatikai és anyanyelvi módszereik is fejlődnek, ám több egyéb történetmesélési módszert is megismertetünk: dramatikus eszközöket, mint a Commedia del’ Arte vagy a Playback, vagy a papírszínházat, amely mentén közösen beszélgethetünk történetekről a gyerekekkel. Lehetőség van mélyebben elgondolkodnunk a történetalkotásról is, és arról, hogy miképpen is határoznak meg minket az általunk létrehozott narratívák.

Ezen a napon a MYSTY – My Story   (Digitális történetgyűjtemény a sokszínűség iskolai oktatásához) nemzetközi Erasmus+ projektjeink eddigi eredményeit mutatjuk be.

Az egész napos rendezvény során interaktív műhelymunkákra hívjuk a résztvevőket

Programunk:

• Mysty – My Story – mindenkinek van egy története
  • A történetmondás alapjai – ösztönök a tudás mögött
  • Commedia dell’arte – közös, improvizatív történetalkotás
  • Játszunk történetet – playback színházi betekintés az improvizáció eszközeivel
  • Kamishibai – papírszínház, mint a történetmegosztás egyik

Az élménynap programja letöltehető itt: "Az úgy volt" - Élménynap program

Az élménynap műhelyeinek leírása elérhető itt: "Az úgy volt" - Élménynap műhelyleírások

Az élménynapon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi linken lehet: Regisztráció az élménynapra

A programon összesen 40 fő számára tudunk helyet biztosítani.

A rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Reméljük, találkozunk szakmai programunkon, várjuk szeretettel!

Partnerek logói